Χάρτης Ιστοσελίδας |  Επικοινωνία |  Ροή Ειδήσεων
Νέα / Ανακοινώσεις

?e?t??a, 06 Φεβρουαρίου 2017
Επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ) στην ΕΒΕΤΑΜ

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/2/2017 επίσκεψη κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ) στις εγκαταστάσεις της ΕΒΕΤΑΜ στο Βόλο.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, ο Συντονιστής του Forum Βιομηχανίας κ. Παναγιώτης Πέτρου, οι ειδικοί Σύμβουλοι του Υπουργείου για το ΕΣΠΑ κ.κ. Πέτρος Σταυρόπουλος και Νίκος Τσίμας, τα Διευθυντικά στελέχη της ΓΓΒ κα Χαρ. Πιπεροπούλου και κ. Γεώργιος Φρυσαλάκης και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) κ. Ιωάννης Καπλάνης.

Από πλευράς του ΣΒΘΚΕ επισκέφθηκαν την ΕΒΕΤΑΜ η Πρόεδρος κα Ελένη Κολιοπούλου, η Γενική Διευθύντρια κα Φρόσω Δαγλαρίδου και ο κ. Ευάγγελος Τζαμπάζης, στέλεχος του Συνδέσμου.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους των Εργαστηρίων, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και άκουσαν με ενδιαφέρον τις αναπτυξιακές προτάσεις της ΕΒΕΤΑΜ.  Όλοι διαπίστωσαν το σημαντικό ρόλο της ΕΒΕΤΑΜ στην τεχνολογική στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας και των εξαγωγών μέσα από την καινοτομία και την πιστοποίηση.

Η συζήτηση που ακολούθησε ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Ευστράτιου Ζαφείρη ότι οι ευκαιρίες ανάπτυξης της ΕΒΕΤΑΜ μέσα από τη συμμετοχή της σε κοινοπραξίες και συμπράξεις βιομηχανικών επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων θα είναι σημαντικές στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα στο πλαίσιο των δράσεων για την καινοτομία και την εξωστρέφια.  Ιδιαίτερος θα είναι ο ρόλος της ΕΒΕΤΑΜ στη δημιουργία Δικτύου Εργαστηρίων για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των βιομηχανικών προϊόντων καθώς επίσης και ο ρόλος της στη δημιουργία ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας σε συγκεκριμένους τομείς όπως τα δομικά υλικά, η αλυσίδα αξίας του αλουμινίου, και οι αλυσίδες αξίας βάμβακος και μεταξιού που συνδέουν τον πρωτογενή τομέα με την μεταποίηση.

Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Ευστράτιου Ζαφείρη